Aktualności i wydarzenia

23/03/2024

WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZE ZA ROK 2023

OSP Kórnik
23 marca 2024 roku w naszej jednostce odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Ochotniczej Straży Pożarnej w Kórniku za rok 2023.
Otwarcia zebrania dokonał Andrzej Szyc – Prezes OSP, który przywitał wszystkich druhów. Minutą ciszy uczczono zmarłych strażaków, przedstawiono porządek zebrania i wybrano przewodniczącego zebrania – dh Łukasza Jaskułę oraz protokolanta – dh Krzysztofa Jędrzejczaka. Kolejnym etapem było wybranie poszczególnych komisji:

Komisja Skrutacyjna oraz Komisja Mandatowa:
Przewodniczący – dh Maciej Szyc,
Sekretarz – dh Maurycy Stępa,
Członek – dh Filip Bruczyński.

Komisja Uchwał i Wniosków:
Przewodniczący – dh Kacper Fludra,
Sekretarz – dh Igor Czarnecki,
Członek – dh Paweł Witkowski.

Jednym z głównych tematów było przedstawienie propozycji zmiany statutu, nad którą czuwała Komisja Statutowa w składzie:

Przewodniczący – dh Wojciech Hinc,
Sekretarz – dh Szymon Andrzejczak,
Członek – dh Patryk Płóciniak.

Wszyscy strażacy obecni na zebraniu wysłuchali sprawozdania z działalności, sprawozdania finansowego, sprawozdania z działalności ratowniczo-gaśniczej oraz sprawozdania komisji rewizyjnej. Na koniec po zaakceptowaniu i przyjęciu wszystkich sprawozdań, członkowie stowarzyszenia jednogłośnie zagłosowali za udzieleniem absolutorium Zarządowi OSP. Druhowie wielokrotnie rozmawiali i głosowali nad poprawą funkcjonowania jednostki w codziennym życiu.
Podczas zebrania podziękowano wszystkim strażakom za ich trudną i ofiarną służbę oraz wręczono upominki członkom Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej za ich dotychczasowe osiągnięcia.

Zdjęcia📷: Ochotnicza Straż Pożarna w Kórniku
OSP Kórnik